Vulcan SA intră pe piaţa rusească

 

Contract de 4 milioane de euro încheiat cu o firmă din Rusia

Compania Vulcan SA a început anul în forţă, reuşind să încheie un contract de aproape 4 milioane de euro cu o firmă rusească căreia îi va livra 75 de unităţi de pompe, în perioada următoare, ne-a declarat, ieri, Remus Borza, administratorul judiciar al societăţii.

Pe lângă contractul cu firma rusească, societatea Vulcan va mai obţine circa 10 milioane de euro, anul acesta, din parteneriatele cu diverse companii din Irak cărora le va livra unităţi de pompare, potrivit estimărilor domnului Remus Borza.

Produsele fabricate la Vulcan SA nu se adresează doar pieţelor externe, deşi contractele cele mai “bogate” vin de la partenerii străini, Vulcan SA având în vizor şi piaţa internă. Anul trecut, compania a încheiat contracte cu Azomureş sau OMV Petrom.

Potrivit declaraţiilor domnului Remus Borza, există şanse reale ca Vulcan să iasă din insolvenţă întrucât este o “companie puternică a cărei activitate poate fi redresată”.
Anul trecut, la compania Vulcan a fost relansată producţia atât pe unităţi de pompare, cât şi pe secţia de cazane, urmărindu-se redresarea situaţiei financiare a societăţii şi ieşirea din insolvenţă.

În 2012, compania a încheiat cu pierderi de 49 de milioane de lei, iar în 2011 avea pierderi de 31 milioane lei, faţă de pierderile de 20 de milioane de lei din 2010. La 30 aprilie, pierderile totale erau de 174 milioane lei. Cifra de afaceri netă a scăzut de la 105 milioane lei în 2010, la 93 de milioane de lei în 2011 şi apoi la 74 milioane lei în 2012.

Vulcan SA este singurul producător de unităţi de pompare din Europa. A fost înfiinţată în anul 1904, ca o sucursală a Societăţii Austriece pe Acţiuni pentru Fabricarea de Maşini şi Vagoane, iar în 1908 a devenit societate pe acţiuni cu capital mixt româno-austriac. În decembrie 2002, Vulcan SA şi-a schimbat acţionariatul şi a devenit o societate cu capital privat. Acţionarul majoritar al companiei este Grup Energetic Tender SA, cu 74,79% din acţiuni.

Articol ziarul BURSA.

 
MORE NEWS ››