Ultimele Noutati

 

Astazi, 08.10.2015, am incheiat prima livrare catre Irak.

Tara: IRAQ
Produsul: Secondary Superheater Coils (Inlet+Outlet)

_____________________________________________________________

Vulcan inovează industria extractivă a petrolului

Vizualizare galerie foto UP1280

Uzina VULCAN din Bucureşti a dezvoltat şi a testat cu succes cea mai mare şi cea mai performantă unitate de pompare pentru extracţia ţiţeiului fabricată vreodată în România.

“ELEFANTUL ARAB” este denumirea comercială sub care va fi vândut în zona Golfului Persic noul utilaj petrolier românesc.

Prin caracteristici tehnice impresionante, realizarea echipei de la VULCAN poate asigura o producţie de peste 1000 barili de ţiţei pe zi cu un consum de energie de numai 60 kWh/h, însemnând un spor de productivitate de 30% şi o creştere de eficienţă energetică tot de 30% faţă de vârful de gamă precedent.

ELEFANTUL ARAB” vine în întâmpinarea tendinţelor actuale de maximizare a cantităţilor de petrol extrase şi, la preţul de piaţă actual al acestuia, oferă posibilitatea amortizării din veniturile productiei realizate într-o perioadă neglijabilă în raport cu durata de viaţă a utilajului.

Asemeni tuturor produselor VULCAN, durabilitatea extremă caracterizează şi noua unitate de pompare, aceasta fiind aptă să funcţioneze până la 40 ani pe aproape orice amplasament terestru de extracţie a petrolului, în diverse configuraţii, cu costuri de operare la nivelul minim din industrie.

VULCAN, cu peste 100 ani de tradiţie în industria românească, a livrat peste 25.000 unităţi de pompare pentru extracţia ţiţeiului, în circa 25 ţări de pe 5 continente. VULCAN este şi producătorul cazanelor de abur energetice din marile termocentrale româneşti, inclusiv Turceni, Rovinari, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Iaşi, Braşov, Constanţa.

Din anul 2003, VULCAN face parte din grupul TENDER.

Criza globală, absenţa unor politici naţionale coerente de redresare a industriei, întârzierea investiţiilor în modernizarea tehnologică a energeticii româneşti, dar şi alte cauze au provocat intrarea VULCAN în procedura insolvenţei în luna mai 2013, cu datorii neplătite de circa 55 milioane EURO la acea dată. Principalii creditori ai VULCAN sunt Banca Comercială Română şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.). În paralel cu eforturile proprii de redresare, VULCAN încurajează adoptarea în timp util a unor politici realiste şi echitabile în ce priveşte tratamentul datoriilor acumulate în sectorul industrial de-a lungul ultimelor două decenii.

Dezvoltarea de produse noi, inovatoare, face parte din strategia managementului de pregătire a uzinei VULCAN pentru aprobarea planului de reorganizare în toamna acestui an. Alte măsuri întreprinse pentru redresarea întreprinderii sunt revizuirea practicilor comerciale, controlul strict al calităţii, productivităţii şi banilor, recuperarea capitalului uman risipit în ultimii ani.

Prin aceste măsuri, VULCAN a reluat parteneriate externe întrerupte la intrarea în procedura insolvenţei, a reuşit să sisteze concedierile colective şi a reangajat deja circa 10% din forţa de muncă disponibilizată anterior. În următorii 3-5 ani, VULCAN ţinteşte vânzări externe de minim 75% din cifra de afaceri.

Pentru echipamentele sale de producere a energiei, VULCAN a ales cu prioritate tările din nordul Europei, recunoscute pentru nivelul avansat al ştiinţei şi tehnologiei, al standardelor de calitate şi de mediu, precum şi al politicilor energetice.

Pentru utilajul petrolier, VULCAN îşi consolidează prezenţa în zona Golfului Persic, în estul Europei şi în America de Sud.

Contractele existente acoperă 85% din capacitatea de producţie actuală a uzinei VULCAN pentru următoarele 9-12 luni, indicând un potenţial real de creştere a capacităţii de producţie în condiţiile unui management riguros al performanţei.

VULCAN îşi propune să demonstreze că industria românească poate să redevină competitivă pe marile pieţe internaţionale, prin măsuri adecvate de adaptare şi modernizare.

*

Ne face plăcere să invităm reprezentantii mass-media la evenimentul oficial de lansare a Unităţii de Pompare VULCAN API 1280D-365-192 “ARABIAN ELEPHANT”, care va avea loc în ziua de miercuri 29 iulie 2015, orele 11:00, în incinta uzinei VULCAN din Bucureşti, Sectorul 4, strada Dumitru Brumărescu, Nr.15.

Pentru informaţii suplimentare: email office@vulcan.ro / tel. +4 021 3199480 / fax +4 021 3199481.

Descărcare comunicat de presă SC Vulcan SA

Vizualizare galerie foto UP1280


Vulcan SA intra pe piata din Rusia – 10.01.2014
Azomures a receptionat primul reactor destinat modernizarii fabricii de acid azotic de la Vulcan SA – 26.11.2013
Contracte de 2 mil. euro semnate la Vulcan in ultimele saptamani – 20.09.2013
Remus Borza negociaza in Kuweit pentru Vulcan SA – 23.07.2013
Vulcan SA va trimite in Kuweit 200 de unitati de pompare petrol – 23.07.2013
Raport Vulcan SA – 17.06.2013